torstai 27. marraskuuta 2014

Jouluiloa lapsille

Tällä viikolla sananmukaisesti paketoimme  koulumme joululahjaproggiksen. Tuloksena yli 70 joululahjapakettia köyhissä oloissa eläville lapsille. Ehdotin hyväntekeväisyysprojektia hieman jännityksellä, mutta hienosti on ollut väkeä liikkeellä. Eilen pakkaillessa ja paketoidessa tuli tosi iloinen ja kiitollinen sekä voimaantunut olo: ihmiset haluavat auttaa, kun sopiva kanava löytyy!

Itse koen, että juuri näistä jutuista syntyy omakin joulumieli. Itselleki on toki kiva saada lahjoja edelleen näin aikuisenakin ja lottovoitto ei yhtään haittaisi... Silti tieto siitä, että joulujuhlissa Unkarissa köyhissä oloissa elävät romanilapset saavat odottamansa joulupaketin, tuntuu todella hyvältä. Median suoltamien ikävien uutisten lomassa parasta mitä voi tehdä, on laittaa hyvä kiertämään ja jakaa toivoa, vaikka sitten paketti kerrallaan. Samalla opiskelijat oppivat auttamista ja yhteistyötä ja työyhteisö aktivoituu. Omassa lapsuudessa tehtiin talkoilla myyjäisiä ja musta se oli murrosiässäki parasta lapsi-vanhempi sekä yhteisö kasvattaa -toimintaa.

Laitoin facen isoihin keskusteluryhmiin casemme esimerkiksi jos vaikka muutkin koulut innostuisivat. Toimittaja kävi myös tekemässä jutun proggiksesta. Ensi vuonna taas jotain, ehkä enemmän opiskelijajohtoisesti?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti