sunnuntai 30. marraskuuta 2014

It must have been love

Käytiin lauantaina Roxeten konsertissa "nakkikattilassa" eli Hk-areenalla. Kaikki wanhat ihanat biisit olivat ohjelmistossa, iloista! Kunnon kuvia ei saanut otettua, kun valot oli suunnattu jotenkin jännästi. Muuten jääkiekkoareena toimi konserttisalina yllättävän mukavasti. Tosin herkkien balladien aikana humalainen mekastus olisi voinut jäädä kokematta.

Hauska oli Gesslen spiikkaus: "tämä oli alunperin joululaulu, mutta sitten se ajautui Hollywoodiin", luonnollisesti Pretty Womaniin päätyneestä It must have been lovesta. Roxeten laulut tuovat mieleen nuoruuden ja ovat sävelkuluiltaan ja sanoituksiltaan mukavasti peruspoppisbiiseistä erottuvia. Välillä Marien ääni hieman katoili, ehkä laulajaa olisi voinut miksata kovemmalle.

Lainaan tähän väliin hieman Iltalehteä, jossa on taustoitettu Marie Fredrikssonin tilannetta:

"Yhden 90-luvun suosituimman yhtyeen, Roxetten, taru näytty olevan lopussa syksyllä 2002, kun Marie Fredrikssonilta löydettiin pahalaatuinen kasvain päästä.

Sinnikäs nainen kävi läpi rankat hoidot ja kukisti syövän. Vakava sairaus jätti kuitenkin jälkensä. Kirjoittaminen, lukeminen, liikkuminen ja asioiden muistaminen oli vaikeaa. Toisesta silmästä lähti näkö. 

-Olin niin lähellä kuolemaa. Niin lähellä. On ihme, että elän. Olen aina sanonut, ettei minulla ole aikaa kuolla. Maailmassa on niin paljon asioita, joita tahdon vielä tehdä, Marie muistelee. 

Olikin totaalinen ihme, että Roxette pystyi tekemään paluun konserttilavoille. Massiivinen maailmankiertue alkoi Venäjän Kazanista helmikuussa 2011 ja se päättyi vasta seuraavan vuoden syyskuussa. Väliin mahtui 130 keikkaa kuudessa maanosassa ja 46 maassa. Suomessakin duo esiintyi neljästi. Kaikkiaan 1,5 miljoonaa ihmistä näki Roxetten livenä. 

- Kiertuetta voisi kutsua maailman erikoisimmaksi kuntoutukseksi, duon toinen osapuoli Per Gessle sanoi kiertueen aikana.

Aivan entisenlaisensa Marie ei ole. Hänen liikkumisensa on edelleen rajoittunutta eikä hän pysty enää juoksemaan ympäri lavaa. Myös laulujen sanat pääsevät silloin tällöin unohtumaan. Ei olekaan ihme, että Marie itse oli epävarma ennen kiertueen alkua.

- Perillä on ollut aivan mieletön merkitys. Hän uskoi minuun niin kovasti kun aloimme suunnitella Roxetten paluuta. Olin aivan varma, etten selviä, että kaikki on liian vaikeaa minulle. Mutta Per uskoi minuun, ja kaikki meni paremmin mitä kuvittelinkaan, Marie sanoi


Kiertueen aikana Marien itseluottamus kasvoi, ja Marie todisti äänensä olevan edelleen yksi maailman parhaista. Per epäili, josko Marie tyytyy vain yhteen paluukiertueeseen. Ja Per oli oikeassa. Marie keikkaili viime kevään soolona ympäri Ruotsia. Ja ensi viikolla Roxette aloittaa uuden, vuoteen 2016 asti kestävän maailmankiertueen Venäjän Vladivostokista."

Hienoa ja rohkeutta osoittavaa sekä Marielta että Periltä! 


Illalla käytiin vielä iltapalalla ja yksillä Oscarissa ja hieman tanssahtelemassa Börsin yökerhossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti