maanantai 3. marraskuuta 2014

Amorin kiehkurat

"Salong d’Amour sijaitsee Visbyn keskustassa Gotlannissa. ”Miten voin auttaa?” kampaaja Angelika kysyy tuoliinsa istahtavalta asiakkaaltaan ja tarkoittaa: miten voin auttaa sinua elämässäsi? Hän koettaa saada ihmiset näkemään ympärillään rakkautta, ja moni löytääkin hänen avullaan uuden hiustyylin lisäksi uuden suunnan. Kampaamossa on kaksi tuolia, eikä koskaan ole sattumaa se, kuka viereen istuu – siitä Angelika ja hänen nuori kuriton apulaisensa Ricky pitävät huolen!

Miehensä menettäneen Angelikan omassa elämässä alkaa tapahtua, kun hän tapaa naamiaisissa salaperäisen mestarivarkaaksi pukeutuneen miehen ja rakastuu. Pian joku kaappaa Angelikan talon ja tapahtuu muutakin outoa. Onko Angelika rakastunut väärään mieheen? Entä kuka on merenkävijä Sinbad, jonka kanssa Angelika viestittelee internetissä?

Pirskahteleva huumori ja tarttuminen hetkeen tempaavat lukijan Angelikan seikkailuihin mukaan. Mikään inhimilliseen elämään kuuluva ei ole hänelle vierasta: murtautuminen asuntoon, samppanjan tarjoaminen kuolemansairaalle, teesihtikeskustelut tai yöllinen pyöräajelu uuden kullan kanssa. Lopussa on bonuksena ruokareseptejä!"

Olen joskus lukenut Anna Janssonin yhden dekkarin ja todennu sen liian tummasävyiseksi. Amorin kiehkurat on kepeää ja sadunomaista. Kirjassa on ihan hauska kampaamon asiakkaiden "paritusidea" ja kirja tempaa mukaansa. Kirjailija marssittaa kuitenkin esiin niin monta sivuhenkilöä, että kirjaa monessa erässä lukeneena tipahdin kelkasta. Vähemmän henkilöitä ja syvempää kuvausta, niin lukukokemus olisi harmonisempi. Nyt jäi jotenki hengästyny olo. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti