sunnuntai 31. elokuuta 2014

Pehmeät juustosarvet



Pehmeät juustosarvet

2 dl vettä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 muna

yli 7 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa tai 25 g tuoretta hiivaa

2 dl sulatettua voita 

Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen suola, sokeri ja muna. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää jauhot vähitellen nesteeseen hyvin sekoittaen. Lisää margariini ja loput jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina hyvin saadaksesi ilmakuplat pois. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli osat 30 cm:n levyiksi. Voitele levyt voilla ja ripottele niille juustoraastetta. Jaa levyt taikinapyörällä 8 osaan ja kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Taivuta pullat sarviksi. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä. Voitele kohonneet sarvet munalla (ja ripottele päällä juustoraastetta). Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti