sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Yökerhoilua

Oon tänä syksynä pitkästä aikaa kierrelly yökerhoissa. Jostain syystä menojalkaa on vipattanu. Opiskeluajan loppupuolella ja valmistumisen jälkeen tuli käytyä yöelämässä useamminkin, sitte seuras monen vuoden hiljaiselo. Ykköspaikat mulle on ollu Ilves bar&night Tampereella ja Elohuvi Jyväskylässä. Alkuaikoina yökerhoissa käyminen oli kutkuttavan jännittävää, välillä yökerhojen sisältämä toiminta ällöttikin. Nykyään on välillä kiva käydä tanssahtamassa ja tuulettumassa. Eilen käytiin pitkästä aikaa Ilves-kissassa. Edelleen tyylikäs, mutta olo oli vähä ku lastentarhassa. Lisäks mun nuoruudess yökerhoihin pukeuduttiin ja tanssilattialla ei esitetty mitää pornomovesia. Mutta aikansa aikaa kutaki vissiin.

Mä tykkään yökerhoista, jotka on sisustettu tyylikkäästi. Plussaa saa korkeasta huonetilasta, riittävän monesta baaritiskistä ja hyvästä musasta sekä liukkaasta tanssilattiasta. Miinusta pukkaa sieluttomasta sisustuksesta, räkälämäisyydestä ja yleensäkin persoonattomuudesta. Myös matala ja sokkeloinen tila ärsyttää.

Yökerho-keikat on monen tekijän summa: joskus on tosi hauskaa, joskus taas tosi tylsää. Tampereen Night-vainajalle oon ikuisesti kiitollinen: tapasin sielä rakkaani. <3

Yökerhoissa on vähä sama ku kahviloissaki: joku vaan kolahtaa täysillä (Cafe Europa, Tallipihan kahvila), jotku on ihan jees (Vohveli-kahvila) ja joissain ei tartte käydä ku kerran. Kahviloissa tykkään joko vanhahtavasta tyylistä tai sitte sekavasta sisutuksesta. Kliininen sarja-kahvila ei sytytä. Varsinki talviaikaan tykkään kynttilöistä ja hämärästä valaistuksesta.

Mutta onneks on yökerhoja ja kahviloita, joita testailla. Jokainen löytää omansa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti