perjantai 5. joulukuuta 2014

Hiljaisuuden valo

Eilen oli jotensakin rankka työpäivä ja hieman mietin, jaksanko lähteä konserttiin. Onneksi kuitenkin lähdin, oli nimittäin parhaita konsertteja pitkiin aikoihin. Kyse siis Samulin joulukonsertista.

"Nyt oli kyllä semmonen konsertti, että oksat pois!! Loistavat muusikot ja lauluissa sanomaa, ei mitää kevyttä joulutingeltangelia. Vai miltä kuulostaa Ken tahtoo käydä Herran askelissa, Käyn kohti sinua ja so on. Harvalla jäbällä on otsaa vetäistä joulukonsertissa Taas kukkasilla kukkulat Kertakaikkisen puhutteleva ja koskettava konsertti. Kuva ihmisen elämästä ja siitä, miten joulu tulee jokaisen elämään, oli tilanne sitte mikä vaan. Enemmän oli sanomaa, ku mones joulusaarnas yhteensä. Ugh, olen puhunut."

Eilen hehkuttelin konserttia facessa. Täytyy vielä täydentää, että konsertin alkaessa mulla meni kylmät väreet, kun ensimmäisenä lauluna oli Ave Maria, ja vielä Schubertin. Oon nimittäin kuoron joulukonserteissa laulanu sitä melkein kymmenen vuotta ja se tuo mieleen joulukonserttien tunnelman. Ja mulle se taas on yks tärkeimmistä joulun tunnelmista.

Samuli lauloi tosiaan Walking in the airista Kukkasilla kukkuloihin. Loistavaa. Muusikot myös Suomen ykkösnimiä. Koskettava konsertti, jossa ihmiselämän varjot olivat läsnä siinä kuin valokin.

Tämä Samulin esittämä runo kosketti myös:

Varo vain kukkia!
"Näin sinun tulevan:
Olit niin kaunis, kaunis, mutta sinä onnuit, kävelit varpaillasi, olit niin varovainen 
Älä kulje varpaillasi, rakkaani, älä häpeä, juokse varpaillasi niin että ne kuuluvat ja näkyvät! 
Rakkaani, minä rakastan kuulla sinut yli metsien, yli merten ja vesien, vähäisimmänkin. kuin muuttolinnun, vaikka yksinkin matkalla 
Tule rakkaani, avaa hiukseni, sylini, suuni aivan kuin sinun suusi: 
Huuda että rakastat minua niin suunnattomasti joka kiveen, joka oksan tynkään, joka käpyyn, ja ennen niin mykkään korvaan! 
Huuda se kuin räävitön poika, kuin tyttö joka asui tuli silmissä, kyltymättömät ja kaipaavat sormet taivaan säkeiden läpi:
rakasta niin kuin soudetaan,
kuurataan, leivotaan, tempaistaan syliin
Siis rakasta kaksin käsin, 
Siis rakasta"
                
-Tommy Tabermann-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti