tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kaikki tiet vievät Roomaan?

Pari vuotta sitten keväällä käväistiin silloisten työkavereiden kanssa pidennetyllä viikonlopulla Roomassa. Paljon ehdittiin nähdä, mutta tooosi paljon jäi vielä nähtävääkin!

Ekana päivänä suunnattiin Vatikaaniin. Mielenkiintoinen paikka, jossa aikaa olisi saanut kulumaan vaikka kuinka.

Nunnia arkiaskareissa? 


Pietarinkirkossa tuli esiin ihmisen pienuus ja mieletön arkkitehtuuri! 


Pietarinkirkon katolta oli mahtavat maisemat. Mentiin osin hissillä ja osin kävellen. Kapeat ja matalat portaat sekä ihmistungos oli vähemmän nautittava kokemus, mutta näköalat kyllä korvasivat vaivannäön!


Rippisalaisuuksia?


Tsekkailtiin kellon kanssa, että päästiin just sopivasti iltahämärissä Colosseumille.


Italia.


Jostain syystä mulla on pakkomielle kuvata katujen väliin sijoitettuja pyykkinaruja. Pistää miettimään, kuka nuo vaatteet tuonne ripustaa?!?


Reissumme sattui pääsiäisen odotukseen. Kirkoissa valmistauduttiin palmusunnuntaihin. (Koin aika jäätävän hetken, kun kameran zoomi teki stopin ko kirkossa. ONNEKSI kamera rupesi pelittämään puolen tunnin panikoinnin jälkeen!!! Tästä viisastuneena nykyään on mukana aina myös varakamera. Valokuvaaminen on nimittäin melkein parasta lomalla(kin)!)


Tällä aukiolla nautiskeltiin jäätelöstä ja katubändin soitosta. Parasta lomilla onkin kiireetön istuskelu ja paikallisten elämän seuraaminen! Kuva taitaa olla Trasteverestä.


Rapistuneissa rakennuksissa on jotain tosi kaunista, elettyä elämää. Mitähän kaikkea näistäkin ikkunoista on katseltu?


Olispa aikas ihku osote :P


Piazza Navonalla.


Fontana di Trevi. Jos lähteeseen heittää kolikon, palaa Roomaan. Uus matka pitäisi siis olla tienattuna. Wikipedia kertoo, että kolikot (joita lähteessä todella oli!) kerätään maanantaisin ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Toivottavasti näin! 

Rooma ei kaikesta mahtavuudesta huolimatta (tai ehkä siksi) valloittanu mun sydäntä ihan täysin. Ehkä odottelen, koska kolikko lähteessä kutsuu takaisin. :D

PS Reissujen suunnitettelu on puolet matkustamisen ilosta. Oon tykästyny Kaupunkikirjat -sarjan oppaisiin. Kirjoissa on selkeitä karttoja, tietoa kohteista ja kirja on helppo käyttää. Sivuja on toki sen verran, että välttämättä ei reissupäivinä jaksa raahata mukana. Lentokoneessa ja hotellihuoneessa kuitenkin hyvä ja mielenkiintonen apuväline!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti