maanantai 17. maaliskuuta 2014

London calling

Oon vältelly Lontoota, koska oon ajatellu, että se on harmaa ja jotenki liian iso. Yksi asia johti kuitenki toiseen ja pari vuotta sitten tammikuussa varattiin halvat Rynkyn lennot ja noin viikko akselilla Lontoo-Birmingham. Jälkimmäisessä käytiin konsertissa ja ko kaupunki ei oikein mulle avautunut. Lontoo kuitenki olikin vastoin odotuksiani tosi mielenkiintonen!

                      Ensimmäiset näkymät Lontoosta olivat odotusten mukaiset: kerrosbusseja ja sadetta. 


Buckinghamin linnan vahdinvaihto oli hieno. Ellukin oli kotosalla lipusta päätellen. 




Kaikenlaista tavaraa olisi ollut kaupan. Pistin kuitenki merkille, että Diana oli jotenki taitavasti häivytetty suurimmasta osasta tuotteita ja valokuvia. 


London Eyehin piti vähän aikaa jonotella, mutta puolen tunnin "ajelu" oli kyllä odottelun ja hintansa väärti. 


Kapsulasta oli hienot näkymät Lontoon keskustaan.


Lähestyvät olympialaiset näkyivät katukuvassa monin tavoin. 


Big Ben tuli kuvattua suunnasta jos toisestakin.


Odotin kovasti käyntiä Madame Tussaudsissa. Olihan museossa hienoja vahanukkeja, mutta oli myös tosi paljon turisteja ja jotenkin tungos vei puolet nautinnosta. 


Parissa päivässä ei kovinkaan paljon ehtinyt näkemään. Seuraavalla kerralla voisikin keskittyä enemmän puistoihin, museoihin ja yleiseen hengailuun. Nyt tuli kierrettyä pää kolmantena jalkana "pakollisia" nähtävyyksiä, jotka toki oli hienoja nekin! 


London Zoo on kivasti keskellä kaupunkia. Sisätiloissa osa linnuista ja apinoista oli kuitenki VAPAANA. ARGH. Sori vaan kamut, mutta kattelen teitä mieluummin lasin läpi... 


Namsk.


Kauniita yksityiskohtia oli joka puolella ja "filmiä" paloi.


Kerran käytiin perinteisellä englantilaisella aamiaisella. Mä tyydyin teehen, appelsiinimehuun ja paahtoleipään. 


Välillä kirkkaampaakin taivasta. Sade/sateen uhka ei onneksi reissua pilannut. Pieni piskottelu oli odotettavissa ja mukavaa tekemistä löytyi myös sisätiloista!


Muutamassa pubissa tuli käytyä. Mut yllätti rento meno ja yleisesti brittien kohteliaisuus ja ystävällisyys. Toinen asia, joka yllätti, oli hinnat. Ennaltakin olin varautunut siihen, että kassan pohja voi näkyä, mutta Visan sai pistää vinkumaan, vaikka suuria ei shoppailtukaan. 

Kaikkineen mahtava city, jossa olisi vielä paljon tutkittavaa. Joskus voisi olla kiva käydä Lontoossa jouluaikaankin. Seuraavalla kerralla hotellia varatessa uskon sen, mitä eräs kokeneempi Lontoonkävijä kertoi: kannattaa varata yks tähti enemmän kuin normaalisti, niin saa normaalin huoneen. Onneksi ei hotellilla liikoja aikoja vietetty, joten hotellin kunto ei haitannut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti