keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Sekoilua

Olipas jotensaki hysteerinen päivä. Aamulla luulin lukevani tärkeää tiedotetta, mutta tää oliki jotain muuta: 
"MINISTERIÖSTÄ ON TULLUT KIIREELLINEN TIEDOTE KAIKKIIN OPPILAITOKSIIN:
Tästä päivämäärästä lukien oppilaitosten kaikki pulpetit ja tuolit on viipymättä siirrettävä ministeriön pihalle sijoitettuihin roskalavoihin. Samoihin lavoihin tulee tuoda kaikista kouluista kynät, vihkot, paperit, (paperi)kirjat ja liitutaulut sekä vuotta vanhemmat tietokoneet, tabletit ja puhelimet.
Ministeriö on luvannut kehittäjäopettajan arvon jokaiselle opettajalle, joka toimii ohjeen mukaan klo 14mennessä. Koulu saa kaksi kehittäjäopettajan virkaa ministeriön tuella, jos se kykenee tuomaan ministeriön roskalavalle myös koulurakennuksen kantavat seinät.
Ministeriöstä lisätään, että kehittäjäopettajaksi pääsee myös, jos tuo koululleen yhden tai useamman vanhan sohvan, tai vaihtoehtoisesti 3-5 säkkituolia. Tällöin asianomaisen on julkaistava kuva näistä esineistä instagramiin merkinnällä #hallituksensohvasäkki . Ministeriö on luvannut erityisen Kuoriaispalkinnon kaikkein huonokuntoisimmasta sohvasta, jota ei ole puhdistettu ennen koulukäyttöönottoa.
Erityisesti halutaan kiinnittää huomiota siihen, että peruskouluille on painettu Opetussuunnitelman perusteiden 2016 sijasta Helsingin Seudun puhelinluetteloa, koska se tulee kouluille edullisemmaksi. Luettelot saa noutaa suoraan ministeriltä ja/tai Opetushallituksen pääjohtajalta.
Vielä halutaan kiinnittää huomiota siihen, että koulujen tulee huolehtia klo 24.00 jälkeen oppilaiden kotitietokoneisiin lähettävistä pelitehtävistä. Nämä pelit tulee olla tehtyinä, ennen kuin voi tulla kouluun. Yöllä nukkuneille oppilaille tulee järjestää viipymättä kasvatuskeskustelut, joihin osallistuu oppilaan vanhempien ja isovanhempien lisäksi myös koko opettajakunta.
Kouluateriat siirretään nautittaviksi Hesburger-ravintoloihin. Lähimmän Hesburger-osoitteen saa ministeriön sivuilta.
Kehittäjäopettajia lukuunottamatta ministeriö ilmoittaa lomauttavansa kaikki opettajat 2.6. 2015 lähtien. Palkanmaksu aloitetaan jälleen 11.8., ellei kyseisen oppilaitoksen lukukausi ala sen jälkeen. Siinä tapauksessa palkkaa aletaan maksaa ensimmäisen kouluviikon lopusta lukien. Yliopiston tutkimus- ja opetushenkilökunta siirretään palkattomalle tutkimusvapaalle vuoden 2016 loppuun, lukuunottamatta säätiöiden yliopistoille lahjoittamia virkoja.
Ministeriö pyytää levittämään tätä tietoa kaikkiin saatavissa oleviin ulkomaisiin pedagogisiin ja muihin yleisesti leviäviin julkaisuihin."

Repeilin tekstille aikani. Kehityskeskustelu meni onneksi ihan normaalisti, mutta sen jälkeen meinas iskeä hysteria. Mokailin rutiinihommissa töissä ja päättelinki terävästi, että parempi pysytellä omassa kopissa. Kotimatkalla tarkoitus oli soittaa kampaajalle, että voinko tulla aiemmin. Yllätinki sitte vanhan samannimisen kaverin :P Ja äsken venyttelyssä tajusin, että mulla on trikoot nurinpäin. Siis niin, että päällä on saumat ja pesuohjelappu... Siinä vaihees päätin, että tänään en enää poistu kotoa... Kaikesta huolimatta sangen muksa päivä. Mä niin rakastan keväthysteriaa talven ankeuden vastapainona.

Sitte vielä hiukan estetiikkaa:

Matkalaukku, joka on ostettu täysin ulkoisin kriteerein:


Anna-lehden tilauksen kylkiäisinä tullut tuoksu. Oon aiva ihastunu ja sumuttelen kotonaki! Yhtä tärähtäny kuva ku päiväki. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti