maanantai 9. helmikuuta 2015

Tanssi

Käytiin viikonloppuna yökerhokeikalla. Pienemmällä tanssilattialla oli hyvää musiikkia ja tuli tanssittua parisen tuntia. Tanssi on ihanaa. Varsinki parin viinilasillisen jälkeen lanteet on letkeät. Musiikki ja tanssi, tykkään!! Parasta!!!

Tänään sitte aattelin käydä Sh'bam- tunnilla tanssimassa. Höh. Les Millsillä luulis olevan varaa kunnon koreografeihin. Pelkkä edestakaisin kävely, taputukset, lantion keikutus tai kaakossa oleva musiikin volyymi eivät tee liikkeistä tanssia. Eikä varsinkaan ohjaaja, joka aluksi toteaa, että tunnilla jokainen tanssii laillaan ja sitten myöhemmin jumppamaikka pääsee pintaan (jee, jalkaa korkeammalle, jaksaa!, alemmas, yms). 

Mua oikeesti kiukuttaa se, että "tanssi"tunti onki vaan pikkusen muokattua aerobickiä... Ja mä vihaan "jaksaa, jaksaa -meininkiä" , joka onneksi on yleisesti ohjatuilla tunneilla vähentyny... Oon opiskeluaikana käyny tanssiseuran järjestämillä bailatinotunneilla, joita mun on ikävä. Siellä käytiin kyllä askeleita yms läpi, mutta tanssillisuus ja ilmaisu olivat ykkössijalla. 

Piti oikein kattoa, miten tanssi määritellään. Näin tuumasi Wikipedia: "
Tanssi on taidemuoto, jossa ihminen liikuttaa vartaloaan, yleensä rytmikkäästi musiikin mukaan, tuottaakseen esteettisiä elämyksiä, huvitellakseen, sosiaalisena toimintana tai ilmaistakseen tanssillaan jotain."

Edellisessä määritelmässä ei puhuta suorittamisesta, vaan päinvastoin. Ainaki itte miellän tanssin nimenomaan rentoutumiseksi, itseilmaisuksi, luovaksi ja yhteisölliseksikin. 
Tuo määritelmä natsaa mun biletantsuihin, joten eiku menoksi taas ens viikonloppuna :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti