maanantai 5. tammikuuta 2015

Die Hard 4.0

Aikaa on kulunut ja John McClane on viettänyt rauhallista elämää. Nörtin noutokeikka osoittautuukin luultua hankalammaksi. Kohta John roikkuu jälleen hissikuilussa ja yrittää nuoren hakkeri Matthew Farrelin kanssa pelastaa Usa:n.

Elokuvassa terroristit pistävät tietoverkon ja sen myötä koko maan sekaisin. Terroristi myös luettelee McLanelle koko  tämän elämän, perheen, eläkekarttuman ja työhistorian verkosta. Leffan loppuvaiheessa McLanen tytär kidnapataan. Gennaro-McLane -keskustelua käydään jälleen.

Jotenkin tämä leffa on tummasävyisin DieHardeista. Terroristeilla on aseet helikoptereista hävittäjiin. Ihmisluonnosta ei varsinkaan tässä nelososassa anneta kovin auvoista kuvaa.

 Willisille DieHardit ovat olleet tuottoisia. Hän on netonnut loppupään filmeistä viisinkertaisen summan verrattuna ensimmäiseen leffaan.

Elokuva iskee ajankohtaiseen aiheeseen. Tällä hetkellä on menossa hyökkäyksiä pankkeja vastaan. Ilmeisesti lomailuun tylsiintyneiden koulupoikien juttuja. Pistää miettimään, kuinka haavoittuvainen Suomikin on, kun kaikki tieto siirretään verkkoon. Jokaisesta suomalaisesta saisi varmaan melko kattavan tietopaketin verkosta. Toivottavasti salaukset pysyvät hakkereiden edellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti