keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Evita

Muistelin nähneeni Evitan lukioaikoina. Wikipedia vahvisti mielikuvani, elokuva on ilmestynyt vuonna 1996. Elokuvasta parhaiten jäi mieleen dramaattisuus, musiikki ja Antonio Banderas...

Nyt musikaali-versio on Tampereen työväenteatterissa ja varattiin liput jo hyvissä ajoin. Teatterin kotisivuilla musikaali on esitelty seuraavasti. "Koko maailman tuntema Evita rakensi itse oman legendansa. Hän nousi köyhyydestä Argentiinan tärkeimmäksi naiseksi, rakastajattaresta presidentin puolisoksi ja näyttelijästä vallan näyttämöiden mestariksi. Rakastettu sydänten kuningatar Evita huolehti heikommistaan ja kohensi köyhien ja työläisten asemaa. Mutta hän oli myös loputtoman ahne ja loputtoman kunnianhimoinen. Evitasta on kasvanut itseään suurempi hahmo, josta kerrotut tarinat ovat saaneet myyttiset mittasuhteet. Millainen oikein oli tämä samettikäsi presidentti Juan Perónin teräksisessä hansikkaassa? Evitan ristiriitainen ja varhaisen poismenon vuoksi myös traaginen hahmo on kiehtonut ihmisiä aina."

Päivänäytöksessä mukaanpääseminen kesti vähän aikaa, mutta huomaamattani olin siirtynyt Buenos Airesin kaduille ja palatseihin.Tykkäsin erityisesti Magaldin esittäjän lauluista. Vaikeat sävelkulut sujuivat tosin kaikilta laulajilta hyvin. Evitan esittäjä oli taitava näyttelijä ja ääni kesti hyvin esityksen. Joissain ylä-äänissä oli hieman hankaluuksia.

Musikaali on taitavasti kirjoitettu. Eniten kosketti ja jäi mietityttämään sairaus, joka lopulta oli vahvempi kuin Evitan kunnianhimo ja voimat. Tykkäsin paljon myös lavastuksesta, joka oli vaihtelevaa ja tuki esitystä.

Kaikkineen hyvää työtä. Hieman hämmästelin yleisön suht vaisuja suosionosoituksia. Suosittelen ja hieman kadehdin niitä, jotka saavat tehdä musiikkia työkseen.





2h+k -ravintolassa teatterin jälkilöylyt:









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti