Oon pitkään ajatellu kokeilla pätkiskakkua ja tänään ryhdyin tuumasta toimeen. Googletin ohjeen ja ensimmäisenä google ehdotti tätä reseptiä Myllyn Parhaan sivuilta.
Pätkiskakku
noin 10-12 hengelle
4 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
3 | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
2 | tl | leivinjauhetta |
3-4 | rkl | kaakaojauhetta |
150 | g | sulatettua voita tai margariinia |
2 | dl | maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä |
6 | patukkaa Pätkistä | |
3 | kananmunaa | |
Vuoan voiteluun: | ||
rasvaa | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja | ||
Kuorrutus: | ||
200 | g | suklaata |
100 | g | voita tai margariinia |
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
En jaksanut tehdä päälle kuorrutusta (mulla on heikkoja kokemuksia suklaan sulattamisesta), mutta ihan ok tuli näinkin. Annoin olla uunissa 1h eli vartin pitempään kuin ohjeessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti